Novi Sad
29.12.2014.
11:44
Odbornici Demokratske stranke i LSV u Skupštini grada Novog Sada, uoči početka današnje sednice novosadskog parlamenta, protestovali su zbog toga što im je, kako kažu, predlog budžeta stigao kasno.
  • Svan

    30.12.2014 02:39
    Kakve besmislice, dogovoreno je sa predsednicima odbornickih grupa da je najkrace vreme za podnosenje amandmana na budzet 24 sata, a ne 72 kao sto tvrde DS i LSV.Dakle, mogli su da podnesu amandmane na predlog budzeta.
  • Dijana

    29.12.2014 22:10
    budžet
    Sa amandmanima ili bez njih budžet je usvojen.Ne iznošenje amandmana je stav opozicionih stranaka,lakše je protestovati nego biti konstruktivan
  • vreme je

    29.12.2014 20:30
    @Sredoje Mikić
    Ne znam ko ti je Žarko, ali nije ni bitno.
    Sada shvatam da pokušavam razumnu raspravu sa ispranim naprdnjačkim mozgom i momentalno odustajem.Ti si se već izjasnio da ti sadašnje stanje odgovara i distancirao od većine stanovnika ove države. I ja se ovim putem distanciram od tebe i sličnih tebi, iz koje god partije bili. Nikakav komentar nemaš ni na nezajažljive koalicione partnere!?

    P.S.
    Baš si "mudar". Odgovor na komentar gde kažem da nijedna patija ne valja kao ni sistem na kom je zasnovano njihovo postojanje ti je da se osnuje još jedna partija. Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao, kaži pošteno?

    Bićete vi smenjeni bez partija, bez brige, samo nastavite kao i do sada.

    Sada te pozdravljam jer je moje vreme previše dragoceno da bih ga nepovratno gubio na raspravu sa nekim ko nije dorastao ni ozbiljnom razgovoru. Tvoja će biti zadnja i ja ti više neću odgovarati.
  • Sredoje Mikić

    29.12.2014 19:26
    @ Vreme je
    Imam ideju. Osnuj partiju sa principima koje si ovde izneo i ponudi je građanima. Kad ti partija dobije podršku na izborima, onda već znaš šta treba da radiš. Mislim da je anarhija rastakanje civilizacije, a da je trenutna vlast pokazala koliko je prethodna bila lopovska i koliko je šljama bilo među njima. Šta kažeš na to, Žarko?
  • vreme je

    29.12.2014 17:33
    @Sredoje Mikić
    Ne treba biti previše mudar da bi video šta nam se dešava. Percepcija sopstvenog džepa nam je jako izoštrena u poslednje vreme.

    U Srbiji trenutno vlada partokratija, gde se u određenim centrima formiraju kolektivna mišljenja i niko nema pravo da glasno razmišlja svojom glavom. Taj sistem jednostavno ima toliko mana da je ovaj komentar nedovoljan za njih.
    Sistem je napravljen tako da sam sebe štiti a da se različite stranke smenjuju kao na traci, što gledamo već jedno duže vreme. Iz tog razloga i revolucija, ili možda ti imaš neku bolju ideju kako ga iz korena promeniti!?
    Za demokratiju očigledno nismo jer čim smo pokušali da je uvedemo odmah smo je i pokvarili korupcijom.
    Anarhija na duge staze ne valja, mada bi kratkoročno dala narodu zadovoljenje da se iskali na svojim dušmanima.
    Komunizam, onaj pravi, kod nas nikad nije ni postojao. To je bilo samo na Kubi.
    Socijalizam jeste postojao, možda smo tada i najbolje živeli i imali pravu državu, pod neškolovanim partizanima. Čim su stasala njihova školovana deca odmah su i to pokvarili. Možda mi je to i najbliže.

    Ne zavisi to od mene, svakako, već od većine naroda, pa kako većina kaže. I ti daj svoj predlog. Ovo što je sada na vlasti, partokratija koja opasno naginje autokratiji, nikako ne valja i mora da se menja. Ili si ti možda zadovoljan trenutnim stanjem!?
  • Sredoje Mikić

    29.12.2014 14:53
    @ vreme je - analiza
    Dobro si rekao da je opozicija nesposobna da pročita tekst budžeta, ali brate kud ćeš sad sa revolucijom, nije ti ovo Francuska i nije 19 vek. I koji bi sistem došao? Anarhija? Komunizam? Ostao isti? Mudar li si...
  • vreme je

    29.12.2014 13:36
    analiza
    Tačno je da je predlog budžeta morao biti javno prikazan mnogo ranije.
    Tačno je da su vladajuće partije namerno kasnile sa predlogom budžeta, jer znaju koliko je opozicija (ne)sposobna.
    Tačno je da su DS i LSV imali ipak dovoljno vremena da to sve prouče i pripreme amandmane i raspravu o budžetu.
    Tačno je da to oni nisu uradili jer, Bože moj, vikend je, a briga o građanima ipak može da čeka, a i možda skupimo neki jeftini poen kod građana.
    Nije tačno da imaju pripremljene amandmane, ali kao neće da ih predstave, možda tek nekoliko na brzinu sklepanih koje će im ovi odmah oboriti, dok će oni ispasti nesposobni, kao što i jesu. Kako misle da diskutuju o amandmanima pred skupštinom ako već neće da ih predstave!? Jesmo li baš toliko glupi???
    Tačno je i da vladajuća koalicija ne ume da napravi predlog budžeta, pogotovo što mora da potkupljuje nezajažljive koalicione partnere i dobar deo svog kadra sa budućim prugastim odelima.
    Tačno je i da opozicija ne ume ni takvog da ga obori.

    Tačno je da se SVI ONI samo igraju sa nama o našem trošku dok obezbeđuju svoju unučad.

    Vreme je, krajnje, da se konačno nešto bitno promeni i SVI ONI završe po ličnim zaslugama.
    Vreme je za narodni glas, konačno! Bez ijedne partije i pokreta!

    Vreme je za revoluciju!

    BUĐENJE!
  • Jelanko

    29.12.2014 13:02
    "Mi smo pripremili amandmane i po njima ćemo i diskutovati na skupštini, ali ih nismo podneli"
    Ali stvarno treba da uvedu neki psihotest...
  • Radislav

    29.12.2014 12:43
    Sledeći put Vam ga Božić Bata donosi i čita kao priču za laku noć. Ajde bre molim te, navikli sve na noge da dobiju.
  • siki82

    29.12.2014 12:33
    komentar
    Trebalo je srediti sve ono što ste vi upropastili!
  • FARSA

    29.12.2014 12:32
    hju
    Dobili su onoi sve to na vreme, imali su sve vreme ovog sveta da to prouce nego oni moraju naci zamerku da bi se be stavili u centar paznje.
  • SARSA

    29.12.2014 12:31
    gard
    Vidite, oni neku manu i falinku moraju naci, bez obzira da li je opravdana ili ne. Ds i ligasima nista nije dobro sto oni nisu predlozili ili uradili. predlagali i obecavali su mnogo, ali radili nisu nista.
  • Јаблан

    29.12.2014 12:27
    машта
    Ако не би протествовали због кашњења, протествовали би због нечега другога. Опозиција је то, то им је у крви.
  • Ivana

    29.12.2014 12:25
    Sta vise hoce ovi, pogotovo lsv, ktasrofa od stranke i ni ovi drugi nisu mnogo bolji, sto se gradske vlasti tice nije bajno ali je vala bolja od ovh gore navedenih.
  • hajduci

    29.12.2014 12:20
    ne najavljaju
    napad
  • Toma

    29.12.2014 12:16
    nepismena vlast
    Kako republička tako i gradska. Mene to ni najmanje ne čudi jer znam ko je u njoj, vidim.

    Gradska vlast je prekršila zakon i neće odgovarati za to jer su njihovi na vlasti u državi. Opet će im proći.

    Republička javno i svesno krši Ustav i Vojvodini ne daje novce "jer je kriza". Ustav predviđa 7% i to nema veze sa krizom, 7% je relativan iznos a ne apsolutan pa priča o krizi ne drži vodu. Ako u budžetu ostane samo 100 dinara, 7 mora da ide vojvodini pa neka je samo 7 dinara ali je po zakonu, tj po Ustavu da budem precizniji.

    Za SnS su Vojvođani drugorazredni građani, i Ustavne obaveze prema njima se izvršavaju po najnižem prioritetu, sve drugo je uvek bitnije. Nijedna vlast nije ispunila svoju Ustavnu obavezu prema Vojvodini.

    A vi ovce glasajte opet za te probisvete nepismene, i dajte glas za pljačkanje samih sebe i otimanje onoga što je vaše.
  • Jablan

    29.12.2014 12:07
    sta
    Ma dobili su oni na vreme sve sto su trebali.
  • SIMONIDA

    29.12.2014 12:06
    LELE
    Ma navikli da se bune,uvek im nesto fali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna